Referenties

Molen “De Hoop”, Elen, België

“Tot de dag voor de feesten hadden de molenmakers van Thomaes Molenbouw erin vertoeft om de door Hans Titulaer perfect gebalanceerde nieuwe kunstmaalstenen als een klok te laten draaien. Daarin zijn ze voortreffelijk geslaagd.”
bron: Molenecho’s, tijdschrift voor Molinologie, jaargang 38, nr. 3, pag. 122.

Nieuwe Molen, Veenendaal

“Het was voor mij een nieuwe sensatie om vandaag met het blauwe koppel te malen. Ik heb je lessen toegepast en alles liep als een zonnetje. Ik kreeg nu het meel fijner gemalen. Is wel wennen dat ik van de lichtstok moet afblijven als het goed loopt.

Bedankt en groeten, Hans de Kroon.”

Napoleonsmolen, Hamont, België

“Wij zijn zeer tevreden over de nieuwe molenstenen. We hebben eerst een 500kg gerst gemalen en daarna nog een 200kg maïs. We hebben enkel nog maar gemalen tijdens bezoek aan de molen (…), maar het verschil met onze oude stenen is toch wel goed merkbaar.

Groeten, Harry Wijnants.”

Molen Windlust, Wateringen

“Dag Hans,

Ik heb GOED nieuws. Ik heb vorige week en vandaag met de maalstenen van molen Windlust te Wateringen welke jij opgeknapt hebt gemalen. Ik heb gerst en tarwe gemalen. En het product kwam er perfect uit. Een hele verbetering. En het werd helemaal niet heet, het werd soms handwarm.

Ik heb de meelring toch nog verder verlaagd. Hij ligt nu ruim twee centimeter lager onder het diepste punt van de kerf van de ligger. Ook heb ik twee nieuwe meenemers aangebracht. De oude verwijderd.

In één woord PERFECT.

Hans, bedankt voor je advies en het opknappen van de stenen.

Groeten,
Een gelukkige molenaar,

George Middendorp”

Molen Luctor et Emergo te Rijkevoort

“(…) Ook heeft hij onze loper beter afgesteld. Tijdens het malen bleek dat onze schuddebak niet goed stond afgesteld en deze veel vlakker moet staan en alleen een zijwaartse slag moet maken en soepeler moet bewegen. (…) Daarom is er een draaipunt achter op de bak gemaakt. De touwtjes van de klikspaan zijn anders vastgezet zodat die vrijlopen. Al met al een leerzame dag, ook voor Harm van Es en Jos van der Heijden.

Bron: De Molenvriend, nr. 72